Udstillinger

H.C. Andersen for Børn, 2005

Denne udstilling for UEG, som blev sat op i H.C. Andersens gamle skole i Slagelse, var primært for børn. Den fortalte historien om H.C. Andersens liv fra fattigdom i Odense til rigdom og berømmelse i København. Denne historie understregede jeg ved at male og indrette hvert rum, så det lignede den pågældende periode i forfatterens liv – det første var trist og gråt og spartansk indrettet, det sidste rum var pompøst, med guldrammer og rødt tykt tapet på væggene, så børnene kunne forstå eventyret og transformationen i forfatterens eget liv.

Rummene bandt jeg sammen på kryds og tværs af bittesmå døre i børnehøjde med små fodprint på gulvet, så børnene kunne lege sig igennem udstillingen på en alternativ rute, der også bandt forskellige interaktive aktiviteter sammen.

DSCN1981

HCAndersen1HCAndersen2HCAndersen3

H.C. Andersen på Rosenborg Slot, 2005

Banner grundidé

Bannernes muligheder

HCA_rosenborg_low
 

‘Tegl’ – fotoudstilling af Janne Klerk, 2007

Ideén med denne udstilling var, at skabe et kunstigt landskab i hvidt, med hvidmalede grene og træer og hvide boards, som en neutral baggrund for fortællingen, ligesom teglbyggerierne findes ude i den stilfærdige danske natur, som skulpturer på en piktoresk baggrund af natur. At skabe et labyrintisk forløb af de smukke billeder af teglbyggeri fra danmarks historie. Et forløb som skabte rumligheder og intimitet mellem beskuer og billede, samt en styret fortælling af stilperioder og steder.

IMG_2121_low

IMG_2150_low

Kulturnat 08 i Bygningskulturens Hus

Fotoudstilling af Janne Klerk, billeder af danske herregårde. Konceptet for udstillingen var at skabe en stemning af herregård og landadel for en aften, til kulturnatten. Der var tre elementer der skulle i spil til aftenen: billederne, en oplæsning af Karen Blixen og en jagtmiddag ved et fint opdækket bord.

Jeg valgte at hænge billederne ned fra loftet i en lang slange, der inddelte den store sal i nogle mindre, definerede rumligheder, der bla skabte ramme for oplæsningen og middagen. Slangen imiterede også et tungt herregårdsgardin, der deler rummet op og dannede en fantastisk dynamik og flow i rummet.

DSC_0059_low

DSC_0049_lowDSC_0032_lowDSC_0102_lowDSC_0052_low

Reklamer

No Responses Yet to “Udstillinger”

  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: